aprilie 25, 2024

Carnaval în Veneția

Conform documentelor, canravalul din veneția datează încă din anul 1094, bucurându-se din ce în ce mai multă popularitate. Tradiționalul eveniment ce se desfășoară în fiecare an în Veneția,în luna Februari, are un farmec aparte, iar agitația de aici poate binedispune pe orice turist. Măștile și costumele, care de care mai spectaculoase și mai haioase, dau întreaga splendoare acestui eveniment major din celebrul oraș înconjurat de ape și traversat de gondole. Canal Grande oferă turiștilor din întreaga lume o imagine extaordinară, iar ceața ce plutește deasupra lagunelor, în timpul iernii, oferă întregului oraș o înfățișare de basm.

Când este carnavalul de la veneția în 2021?

Dacă vaccinul ține cu noi, carnavalul de la Veneția se va desfășura în anul 2021 începând cu data de 30 ianuarie și se va finaliza pe data de 16 februarie. Aceasta pică într-o zi de marți. Orașul are un calendar plin de evenimente, pe parcursul carnavalului, în fiecare zi: festivități în piețe, petreceri tematice, producții teatrale. Carnavalul se va deschide cu „Festa delle Marie”, o întreagă ceremonie, care va începe din San PIedro di Castello și se va termina în Piața San Marco. Prețurile sunt ridicate, inclusiv la cazare, mai ales dacă optați să stați neapărat în Veneția. Pentru prețuri mai omenești, vă puteți caza la Treviso și să faceți zilnic naveta cu trenul. Recomandarea noastră, totuși este ca să vă cazați cel puțin o noapte în Veneția pentru a bă bucura de sentimentul complet al conceptului. Cu puțin noroc și cercetare completate de o rezervare cu mai mult timp în prealabil, puteți găsi și câteva oferte demne de luat în seamă.

Ca și restaurante vă recomandăm Al Giubagio – Cannaregol 5039. Este o locație specială, pentru că are o terasă acoperită ce oferă o vedere panoramică senzațională. Cantina Canaletto, Castello 5490. Este la câțiva pași de Plazza San Marco. Se mănâcă senzațional, iar oferta vinurilor este copleșitoare.

La capitolul hoteluri, recomandarea noastră merge către Villa Tiziana, via A. Gritti. La doar cini minute de stația de bărci, hotelul este renovat, fiind elegant și simplu în același timp. O cameră dublă vă ajunge la prețul 85-120 euro pe noapte. Hotel Reiter. Se poate ajunge la hotel direct cu mașina, fiind ideal pentru turiștii grăbiți. O cameră dublă vă va scoate din buzunar undeva la 60-80 de euro.

Printre cele mai populare atracții turistice se numără Piazza San Marco, fiind cea mai fotografiată piață din lume. Ponte di Rialto, celebrul pod care se sprijină pe 12.000 de piloni de lemni, de peste 400 de ani. Burano, Murano. Merceria, cea mai aglomerată stradă pentru shopping. Tragicomica, o ocheadă printre secretele confecționării măștilor.

Cum ajungi la Veneția din România?

Pentru a ajunge în Veneția cu plecare din România aveți două posibilități. Prima: plecați din iași cu avionul la wizz air zbor direct Iași – Veneția, ori București Veneția tot cu Wizz Air. Dacă prețurile vi se par scumpe pentru zborul direct, puteți opta din același locații să zburați la Treviso, unde va fi un cost mai scăzut, dar tot veți trebui să acoperiți diferența de transport de la treviso până la veneția, și anume plata unui tren ce face legătura dintre cele două.

Sperăm că v-a fost util acest articol despre veneția și vă așteptăm cu opinii în rubrica de comentarii.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *