aprilie 20, 2024

Află ce salariu trebuie să ai pentru un credit 10000 euro atunci când ești tânăr și neliniștit

Bugetul unui student este adesea „subțire”, în funcție de costul studiilor în unele universități. Astfel, în ciuda sprijinului acordat de părinți și a eventualelor slujbe part-time, este uneori necesar să recurgeți la un împrumut pentru a putea face față. Majoritatea băncilor oferă împrumuturi specifice pentru studenți.
Creditele pentru studenți: condițiile de obținere

Creditele pentru studenți oferite de bănci se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Pentru a putea beneficia de această, studentul trebuie să fie înscris într-o instituție de învățământ superior. Studentul va trebui, de asemenea, să ofere o garanție parentală sau o terță parte (ideal ar fi să aibă și un job cu jumătate de normă măcar) și, eventual, să încheie o asigurare de viață și invaliditate pentru a-și putea obține împrumutul ( majoritatea băncilor o cer).

Cum să alegeți împrumutul studențesc potrivit și la ce preț?

Împrumuturile pentru studenți se acordă la o rată a dobânzii deosebit de atractivă, în medie cu 2 până la 3 puncte mai mică decât cea a împrumuturilor convenționale. Suma împrumutului depinde de nevoile studentului, de durata studiilor și de posibilitățile de rambursare a acestora odată ce întră în viața profesională. Această sumă poate varia de la 800 EUR la 30.000 EUR. Având în vedere taxele de la unele specializări, o suma de 10000 euro ar fi potrivită pentru a acoperi cheltuielile.
Un împrumut pentru a vă finanța studiile sau pentru a folosi banii cum doriți

Beneficiarul nu este obligat să justifice utilizarea fondurilor împrumutate. Ele pot fi folosite și pentru finanțarea studiilor, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice (chirie, îmbrăcăminte, transport etc.) sau pentru finanțarea achiziției de bunuri de capital.

Unele bănci oferă, de asemenea, eliberare progresivă, ceea ce înseamnă că fondurile pot fi eliberate puțîn în fiecare an, în loc să fie eliberate simultan. Această formulă este interesantă, deoarece fondurile sunt plătite în funcție de nevoile reale ale studentului. Costul total al creditului este apoi mai mic, deoarece dobânzile se acumulează numai din fiecare eliberare de fonduri.
Un credit pentru studenți poate fi rambursat după studii

Metodă de rambursare a creditelor studențești este deosebită. Rambursarea va începe numai după finalizarea studiilor și găsirea un loc de muncă stabil. Prin urmare, durata acestei perioade corespunde cu cea a studiilor sale, cu o marjă mică pentru o mai mare flexibilitate. Există două formule de amânare: amânarea parțială și amânarea totală. Cu o amânare parțială, beneficiarul plătește doar dobânda și prima de asigurare. Cu o amânare completă, el plătește doar asigurarea.

La sfârșitul studiilor, beneficiarul rambursează întregul împrumut. Această a două soluție pare mai atractivă, dar este și mai scumpă, deoarece în perioada de amânare, dobânda datorată în fiecare an se adaugă la suma capitalului împrumutat și, la rândul său, generează dobânzi. În general, băncile limitează durata totală a împrumutului la nouă ani, deci cu cât perioada de amânare este mai lungă, cu atât este mai scurt termenul de rambursare.

Rețineți că este posibil să rambursați în avans în orice moment, fără a oferi niciun motiv sau dovadă.

În era tehnologiei, înainte de a face un împrumut, interesați-va de toate aspectele care pot influență valoarea dobânzii și anticipați, calculând ce salariu trebuie să ai pentru un credit 10000 euro. Acest lucru va motivează și va responsabilizează!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *