aprilie 26, 2024
Credit fără venituri și drumul spre independența financiară

Credit fără venituri și drumul spre independența financiară

Cum să obțineți un credit fara venituri?

Poate ca ati auzit de PFA sau freelancer. Acest tip de activitate este în creștere. De-a lungul anilor, asistăm la o creștere a lucrătorilor independenți. Fie că este vorba de crearea sau preluarea unei microîntreprinderi, tot mai mulți dîntre tineri se lanseaza in activitate sub acest statut.

Desi acest statut are multe avantaje și mulți dîntre freelanceri reusesc sa obtina o cifră de afaceri mai mare decât un angajat, o mare bila neagra o primesc din partea băncilor. Acestea din urmă rămân rezervati in a le împrumuta bani, fie pentru nevoi personale sau profesionale. Totuși, există soluții și asta vom vedea. Deci, cum să obtii un credit fara venituri declarate, cel putin pana vei fi un freelancer cu acte in regula? Ce soluții alternative există pentru a contracta un împrumut în afara bancii?

Venituri instabile

Cel mai mare dezavantaj este să nu ai un contract de muncă. Atunci este dificil să poți dovedi sustenabilitatea activitatii tale. Preocuparea principala pentru o persoană care desfășoară activități independente este că uneori poate să-si câștige existența o lună, iar următoarea să treacă printr-o lună dificilă. Prin urmare, venitul este în general instabil, chiar dacă, în general, un freelancer câștigă mai bine decat un salariat.

Și totuși, atunci când începeți activitatea veți avea nevoie de bani, mai ales în anumite sectoare de activitate: achiziționarea unui vehicul, achiziționarea de echipamente, costul lucrărilor de transformare a locuinței pentru amenajarea unui spatiu profesionist… Așa că un prim credit fara venituri pare o solutie buna, pana va puneti pe picioare si incepeti sa castigati bani.

Cum convingi institutiile financiare să-ti acorde un credit fara venituri?

Veți avea șanse mult mai mari să convingeți institutia financiara să vă acorde un credit fara venituri dacă domeniul in care veti activa ca freelancer pare de viitor (IT, copywriting etc.).

Avantajele financiare

De asemenea, puteți pune șansele de partea dvs. cu aceste sfaturi:

Nu luati un descoperit de cont bancar
Scoateti in evidenta studiile pe care le aveti, certificarile, pregatirile suplimentare etc.
Extrasele de cont ar trebui să demonstreze că vă gestionați bine conturile: fără chirie sau credit neplătit, fără facturi neplătite, economii regulate.
Propune o contribuție (făcută din economiile tale). Oferiți mai mult de 10% din suma solicitată pentru a crește șansele de aprobare.

Garanții suplimentare pentru aprobarea unui credit fara venituri

Băncile sau institutiile financiare aprobă mai usor credite persoanelor care desfășoară activități independente dacă vor lua împrumutul impreuna cu soțul/soția, iar acesta din urmă are contract pe perioada nedeterminata. Același lucru este valabil și în cazul în care una dîntre rudele dvs. acceptă să fie garant avand situație bună. Ofera astfel băncilor o garanție mai fiabilă.

Există diferite organizații financiare care acceptă să ofere credit fara venituri în mod special pentru cei care desfășoară activități independente, și asta, mult mai ușor decât o instituție bancară. Asa ca trebuie sa consultati ofertele de pe internet si sa folositi cu incredere comparatoarele si simulatoarele de credit. Cu ajutorul acestora, aveți acces la cele mai bune dobânzi, rate și calcule personalizate în funcție de durata creditului și valoarea acestuia.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *