aprilie 26, 2024
One credit ifn: există o limită de vârstă pentru obținerea unui credit?

One credit ifn: există o limită de vârstă pentru obținerea unui credit?

Există multe organizații financiare care refuză împrumuturile de consum (chiar și mici) către pensionari, pe baza principiului (destul de discutabil) că această categorie de populație este supusă îmbolnăvirii sau chiar decesului înainte de scadența rambursării creditului.

One credit ifn este, după cum o indică și denumirea, o institutie financiara nebancara si pune la dispozitia clientilor diferite soluții de creditare, adaptandu-se nevoilor fiecărei persoane, inclusiv celor mai în varsta. Poate deveni astfel un partener de încredere pentru toata lumea.

One credit ifn: fără limită legală de vârstă, dar riscuri crescute

Dacă seniorii pot, la fel ca toți ceilalți debitori, să solicite credit de consum, indiferent de vârstă, pentru a finanța, de exemplu, o mașină, o excursie, o renovare a casei sau pentru a avea o suma de bani la dispoziție, consecințele nu sunt aceleași ca pentru un debitor mai tânăr, fie pentru organizațiile de creditare, fie pentru debitorii înșiși.

Riscuri pentru creditori

Principalul risc cu care se confruntă organizațiile care acordă credit de consum seniorilor este neplata sumelor în final. Cu cât îmbătrânești, cu atât acest risc crește, în special din cauza probabilității mai mari de deces a persoanei, dar și a riscului mai mare ca acesta să se îmbolnăvească. Contează și situația profesională a seniorului care face credit de consum. Majoritatea sunt pensionari sau vor fi în scurt timp cu un venit care deci nu va mai evolua. Drept urmare, creditorii pot refuză să-și asume acest risc de neplată cu o persoană în vârstă și, prin urmare, să nu fie de acord să acorde acest credit, sau pot solicita să se ofere o garanție puternică și, prin urmare, mai costisitoare. Dar nu va descurajati pentru ca One credit ifn este mai flexibilă in ceea ce privește aceste aspecte. Tocmai acesta este principalul avantaj al unui astfel de împrumut.

Riscurile pentru debitor

Dacă persoana e în vârstă, mai ales dacă are peste 70 de ani, are un venit modest, împrumuturile care trebuie rambursate lunar îi pot incarca foarte mult bugetul și în special dacă apar cheltuieli neprevăzute substanțiale.

Și anume: chiar dacă legea nu impune o limită de vârstă pentru obținerea creditului de consum, fiecare creditor poate decide în mod liber să nu acorde astfel de credite seniorilor. În acest caz, acest refuz trebuie să apară clar în criteriile condițiilor generale de acceptare a creditului de consum de la aceste unități.

Pentru One credit ifn însă, mai mult decât vârsta, contează capacitatea de a rambursa creditul de consum

Ca și în cazul oricărui debitor, contează în primul rând capacitatea seniorului de a-și plăti creditul de consum fără probleme, mai mult decât vârsta. Marea majoritate a instituțiilor de creditare consideră că vârstnicii sunt clienți mai degrabă de încredere cărora le este posibil să înapoieze banii împrumutați datorită veniturilor constante.

Seniorii au venituri stabile, fără riscul unor pierderi mari neașteptate; sunt de obicei proprietarii locuinței lor: nu mai au chirie de plătit și bunurile lor pot fi folosite ca garanție. Atâtea puncte pozitive pentru organizațiile de credit pentru a fi siguri că își asumă riscurile financiare minime.

Pentru One Credit ifn, varsta e doar un număr și un venit stabil este o garanție suficienta ca o persoana isi poate îndeplini obligațiile contractuale. Castigul va fi astfel de ambele parti.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *