martie 28, 2024
De ce trebuie sa fotografiezi masina inainte de a o inchiria?

De ce trebuie sa fotografiezi masina inainte de a o inchiria?

Acest articol nu este pentru publicul larg. El se axeaza asupra persoanelor, care au inchiriat pana in prezent o masina sau pentru cei care doresc sa apeleze la un serviciu de rent a car. Pe piata de inchirieri masini din Romania, Italia si Spania nu este tocmai lapte si miere. Si ati putea sa va mirati cum am introdus Italia si Spania la un loc cu Romania. Chiar daca aceste tari fac parte din Europa de Vest, nu sunt nici ele mai presus, atunci cand vine vorba de corectitudinea in zona de inchirieri auto.

Spre exemplu: Domeniul de inchirieri masini din orasul Bucuresti contine cateva uscaciuni. Sunt anumite companii care incearca sa obtina mai multi bani de la proprii lor clienti. Aceste metode sunt atat de des aplicate de firmele de rent a car din Romania, astfel incat cei de la ProTV au decis sa faca o stire separata in aceasta privinta. In randurile de mai jos veti vedea de ce merita sa fotografiezi masina inainte de a fi inchiriata.

Fotografiaza masina inainte de a fi inchiriata

Companiile de rent a car au doua metode de a pacali clientul. Una dintre ele au la baza costurile ascunse din contractul de rent a car. Cealalta presupune plasarea avariilor masinii pe seama clientului, chiar daca acestea nu au fost produse de el.

Ca sa intelegeti mai bine, o masina se inchiriaza prin 3 pasi. Se comanda masina si perioada pentru inchiriere de catre client. In momentul in care acesta ajunge in parcul de rent a car, se va semna un contract de inchirieri auto. Apoi, se ridica autovehiculul de catre client. Acum ca ati vazut pasii, trebuie sa aveti la cunostinta ca firmele care ofera servicii de rent a car pot pacali clientul doar pe baza unor poze facute mai demult.

Cum pot pacali firmele de rent a car clientul pe baza unor poze?

Companiile de rent a car din Romania fac poze cu mult inainte de a fi inchiriata masina de catre dumneavoastra. Spre exemplu: Cu ceva timp inainte, masina nu avea zgarieturi sau busituri. In mod normal, nici in momentul inchirierii de catre dumneavoastra, acestea nu ar trebui sa existe. Cu toate acestea, in momentul in care ati inchiriat autovehiculul, masina ce urmeaza sa fie inchiriata prezinta aceste busituri sau zgarieturi. Companiile care au intentii ascunse, vor pastra pozele din trecut si vi le vor arata in momentul in care o veti preda. Dumneavoastra nu veti avea cum sa dovediti ca nu ati produs aceste pagube. Chiar daca ele au fost produse cu mult inainte inchirierii de catre dumneavoastra, nu veti avea cum sa dovediti acest lucru.

Compania de inchirieri masini va spune ca fotografiile respective au fost facute cu putin timp inainte de a ridica dumneavoastra autovehiculul. Aceste tertipuri sunt aplicate cel mai mult de companiile de inchirieri auto din orasele Otopeni si Bucuresti. Acum, nu spunem ca nu exista companii de inchirieri auto, care sunt corecte. Mai exact, firmele de rent a car, ce apeleaza la asemenea pacaleli sunt destul de putine. In acest articol ne vom concentra asupra dumneavoastra si vom incerca sa oferim cateva sfaturi, astfel incat sa preveniti acest proces ( indiferent daca exista sanse de 5% sa le intampinati ). Deci, ce va trebui sa faceti dumneavoastra ca si client, atunci cand inchiriati masina.

Ce trebuie sa faceti pentru a va feri de situatiile neplacute ce pot aparea, atunci cand inchiriati masina?

Cand ajungeti sa inchiriati masina va trebui sa cititi cu atentie contractul de rent a car. De asemeni, faceti poze la autovehicul chiar in momentul in care sunteti in parcul auto. Aceste fotografii le faceti dumneavoastra personal chiar in momentul in care ridicati autovehiculul. Urmatorul pas este sa ii spuneti companiei de inchirieri auto sa anexeze aceste fotografii la contractul de rent a car. Este simplu si usor, iar aceasta metoda va va scuti de foarte multe viitoare cheltuieli.

Fotografiile respective se vor confrunta cu starea autovehiculului in momentul in care va fi predat in parcul auto ( la returnare ). Daca masina nu are nici o avarie, atunci nu veti avea de ce sa platiti in plus. Mai mult de atat, fotografiile vor fi facute de dumneavoastra personal. Acest fapt va insemna ca veti putea dumneavoastra sa preluati controlul.

Cat veti putea economosi, daca veti poza masina inainte de a o inchiria?

In primul rand, nu va veni nimeni la dumneavoastra sa va ofere un premiu pentru faptul ca fotografiati masina. Deci, nu veti avea un castig din toata aceasta activitate. Ceea ce va putem confirma este ca veti putea fi protejat pe toata perioada de inchiriere. Aceste poze vor confrunta mai departe eventualele acuzatii ce pot aparea la predarea masinii.

Este normal sa va protejati, iar aceasta metoda va poate salva din foarte multe situatii neplacute.

Sunt cazuri in care clientii de rent a car au avut de platit peste o mie de euro. Aceasta suma de bani nu ar fi fost retinuta de catre compania de inchirieri auto, daca clientul ar fi confruntat pozele firmei cu ale lui. Deci, ganditi-va ca aceasta metoda va poate salva de foarte multe probleme.

Sfaturi pentru clientii de rent a car

Nu vom incheia articolul pur si simplu. Iar, daca tot am ajuns pana aici, mai oferim cateva sfaturi suplimentare pentru clientii din zona de inchirieri auto. In primul rand, analizati dinainte compania de unde urmeaza sa inchiriati masina. Interesati-va de recenzii, informati-va de istoricul companiei, vedeti pagina de termeni si conditii. Toate aceste informatii va ajuta sa triati firmele de inchirieri auto destul de repede. Ganditi-va ca internetul este imens, iar din toate aceste firme, dumneavoastra trebuie sa ajungeti la companiile care merita.

In al doi-lea rand, va sugeram sa solicitati contractul de rent a car dinainte de a inchiria autovehiculul. Trebuie sa cititi si sa analizati dinainte acest contract de inchirieri auto. Aici, veti vedea daca sunt intr-adevar cheltuieli ascunse. Ele pot aparea, daca masina este nespalata sau daca depaseste un anumit numar de kilometri.

Tot in contractul de rent a car veti vedea si modulele de asigurari auto si ce contin acestea.

In acest articol ati aflat de ce trebuie sa fotografiezi autovehiculul, inainte de a fi inchiriat! Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *