aprilie 19, 2024
Ce bancă acordă credit dacă ești în biroul de credit si cum influenteaza scorul de credit?

Ce bancă acordă credit dacă ești în biroul de credit si cum influenteaza scorul de credit?

Pentru mulți oameni, scorul de credit este un mister. Este un număr care te urmărește în zona financiar-bancara, dar pe care probabil nu îl vezi în fiecare zi – de fapt, s-ar putea să nu ai idee care este scorul tău de credit în acest moment. Dar este un număr important, mai ales dacă solicitați un card de credit, un împrumut sau un credit ipotecar. Prin urmare, este logic că, dacă doriți să vă îmbunătățiți șansele de a primi un împrumut, veți dori, de asemenea, să vă îmbunătățiți scorul de credit.

Ce bancă acordă credit dacă ești în biroul de credit: scorul de credit?

Să începem cu începutul. Un scor de credit, sau rating de credit, este un număr care reprezintă cât de solvabil sunteți. Când solicitați un împrumut, de exemplu, banca poate căuta scorul dvs. de credit și poate sa-si faca o idee destul de bună despre cât de bine v-ați gestionat obligațiile financiare în trecut – cum ar fi plata facturilor la timp și rambursarea împrumuturilor în termen. . De obicei, este inclus într-un raport de credit care conține mai multe detalii despre istoricul dvs. de credit.

Rețineți că potențialii proprietari, angajatori și companii de asigurări pot solicita, de asemenea, o copie a raportului dvs. de credit. Deci, chiar dacă nu intenționați să aplicați pentru un împrumut chiar acum, există o mulțime de motive pentru a avea un scor de credit bun. Și trebuie sa stiti ca daca ati avut un incident de neplata anterior, veti figura la biroul de credit, baza de date consultata de institutiile financiare pentru a sti exact ce istoric de credit aveti.

Pentru că nu îl vedem atât de des și a fost creat de altcineva, este ușor să ne prefacem că nu avem niciun control asupra scorului nostru de credit.

Cum este calculat scorul dvs. de credit?

Iată principalele lucruri pe care birourile de credit le urmăresc pentru a vă determina scorul de credit:

Istoricul plăților – Acesta include dacă, în general, plătiți facturile la timp, dacă ați avut de-a face cu o agenție de colectare.

Utilizarea scorului de credit – Evitați să utilizați mai mult de 35% din creditul disponibil pentru a vă menține profilul în stare bună.

Durata istoricului dvs. de credit – Cu cât aveți mai mult timp conturi în stare bună, cu atât veți fi mai bine vazuti.

Câte solicitări au fost făcute – De câte ori a fost solicitat raportul dvs. de credit se traduce în numărul de produse de credit pentru care ați solicitat. Prea multe într-un timp scurt pot fi un un dezavantaj. Nu vă faceți griji, solicitarea propriului raport nu vă afectează scorul.

Câte tipuri diferite de credit aveți – dacă aveți mai multe tipuri diferite de credit, cum ar fi un card de credit, un împrumut, o ipotecă sau o linie de credit, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți scorul.

Ce bancă acordă credit dacă ești în biroul de credit? Exista si asemenea banci, dar, in general, este destul de greu sa obțineti un împrumut daca figurati ca rau platnic. Ar trebui sa aveti la indemana garanții solide si un garant care sa semneze împrumutul alaturi de dvs. Deci, nu e totul pierdut!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *