aprilie 20, 2024

Electrostimul pentru un corp mai frumos

 

Curenții de stimulare sunt cunoscuți în medicină pentru efectele pe care aceștia le au, în ultimii ani câștigând un loc tot mai important și în medicina estetică. Fie fac parte din programele de pregătire pre și post chirurgie estetica, fie sunt utilizate în cele de estetică corporală și facială, procedurile de electrostimulare sunt din ce în ce mai des recomandate.

Pentru am vrut ne informăm cu privire la o nouă tehnică de remodelare a corpului, pentru ca aceasta arate cât mai frumos posibil, am stat de vorbă cu doamna doctor Simona Thierym, de la Cella Center, care ne-a explicat de ce am alege această terapie.

Procedurile de electrostimulare sunt destinate tratamentului de modelare corporală, tratamentului anticelulitic, drenajul limfatic și edemelor. Utilizați în estetică facială, curenții de stimulare au efecte deosebite în tratamentul bărbiei duble, în tratamentele de lifting facial (nechirurghical), precum și în cele „anti-age”. Efectele acestor curenți sunt diferite, în funcție de frecvența cu care se lucrează. La nivelul muscular determină creșterea tonusului, îmbunătățirea circulației sanguine, intensificarea metabolismului fibrei muscurale, cu rezultate deosebite în tratamentul de modelare corporală. De asemenea, produc un efect de regenerare celulară. Au efecte remarcabile în tratamentele anticelulitice, electrostimularea producând activarea lipolizei. În terapia combinată, efectele electrostimulării sunt mult mai bine evidențiate.

Recomadare: terapia cu curenți de stimulare se poate efectua în serii de cate 10-15 ședințe cu o pauză de cel puțin o lună între serii, această procedură se utilizează de către specialiști, după o evaluare foarte atentă. Este contraindicată presoanelor diagnosticate cu tromboflebită, venotromboze, pacemakers, proteze, uter gravid, procese imflamatorii.

De asemenea există o serie de mituri despre electrostimulare. Unul dintre acestea fiind scăderea rapidă în greutate prin subțierea considerabila a stratului adipos. Nimic mai fals, deoarece numărul de calorii pierdute în urma unei proceduri de electrostimulare este mult mai mic decât în cazul unui efort fizic susținut. Ședințele de electrostimulare susțin exercițiul muscular pentru persoanele sedentare sau pentru persoanele care sunt limitate în desfășurarea activităților fizice.

Un alt mit este despre factul procedurile de electrostimulare sunt superioare exercițiilor fizice, respectiv o ședință de 45 de minute ar fi echivalent cu 5-6 ore de antrenament fără pauză. Pentru electrostimularea devina eficare la fel ca un program intens cu exerciții, ar însemnă o intensitate foarte mare de curenți, lucru care ar conduce la senzații intense de dureri.

În ciuda acestor mituri, electrostimularea reprezintă un instrument de antrenament adițional, însoțit de un regim alimentar sănătos în care se renunțe la alimentele hipercalorice, dietă fără excese și sport. Rezultatele fiind în funcție de intensitatea curenților, calitatea aparatului folosit, dar și în funcție de fiecare organism. În cele mai multe dintre cazuri, primele rezultate fiind vizibile după câteva săptămâni a câte 2-3 ședințe pe săptămână. Redă fermitate mușchilor, pielea își recapătă elasticitatatea, îmbunătățește nivelul de oxigen din sânge, combate retenția de apă.

Așadar, electrostimularea nu doar este un instrument de antrenament adițional pentru persoanele care au grijă de sănătatea corpului, fiind folositoare și pentru cazurile medicale. Previne atrofierea musculara în urma unor leziuni precum fracturi osoase sau leziuni musculare, leziuni de ligamente sau tendoane.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *