martie 28, 2024
Ofer bani împrumut cu dobândă: cea mai simplă metodă de creditare?

Ofer bani împrumut cu dobândă: cea mai simplă metodă de creditare?

Aplică pentru un credit

Poate cea mai simplă și mai precisă definiție a împrumuturilor între persoane fizice este faptul ca oamenii stabilesc niste legaturi financiare, cei care doresc să investească bani de oameni care doresc să împrumute bani.

Creditarea între persoane fizice a crescut semnificativ în ultimii ani. Tehnologia internetului permite o abordare mai eficientă a domeniului de credite de consum la costuri reduse în spațiul de creditare privat. Infrastructura tehnologică reduce semnificativ costurile de operare cu care se confruntă o bancă comercială, ceea ce produce o propunere de valoare mult mai puternică.

O bancă tradițională oferă de obicei costuri de credit mai mari, adesea cu comisioane ascunse, cu condiția ca creditul să fie disponibil. Băncile au costuri concrete pe care spațiul de creditare între persoane fizice le evită. Această eficiență suplimentară permite un acces mai competitiv la un credit urgent online, cu condiții mai bune și mai transparente.

Daca creditarea între persoane fizice este mai eficientă datorită lipsei de interventie a băncilor mari care dețin 90% din creditele de consum, asta nu înseamnă că este un taram necunoscut al împrumuturilor. Din contra. Acum exista si reglementari legale care pot parafa o intelegere de creditare între doua sau mai multe persoane fizice. Împrumuturile între persoane fizice respectă legile de stat privind împrumuturile de consum.

Ofer bani împrumut cu dobândă: este legal?

Da, este. Este legal să împrumuți bani și, atunci când o faci, datoria devine obligația legală de rambursare a debitorului. Puteți fi acționat în instanta în cazul unei neîndepliniri de obligație pentru creditul primit. Acest lucru poate părea dur, dar este important să înțelegeți dinainte. Un împrumut între persoane fizice are aceeași greutate legală ca un împrumut bancar.

Dacă împrumuți bani unui prieten sau unui membru al familiei, poate doriți să obțineți detaliile în scris și semnate de toate părțile în cazul în care există un conflict sau neînțelegere. Dacă tot ce ai este o înțelegere verbală și o strângere de mână, poate să nu fie suficient pentru a dovedi detaliile acordului tău. Un contract scris, semnat este mult mai sigur decât o strângere de mână!

E mai bine sa eviti sa iei un împrumut de la o persoană fizică?

Depinde! Luați în considerare situația și obiectivele dvs. financiare:

Vă permiteți să luați acești bani?

Dacă alți creditori v-au refuzat, chiar trebuie să vă asumați riscul? Ce se întâmplă dacă creditorul incepe sa va hartuiasca telefonic? Sunteți dvs. și alți membri ai familiei dumneavoastră pregătiți să luați măsuri legale în cazul acesta?

Ofer bani împrumut cu dobândă : ce garantii ai?

Puneți termenii în scris.

Puteți utiliza un contract de împrumut obligatoriu din punct de vedere juridic și ușor de completat, pentru a avea la un loc toate detaliile împrumutului. Desigur, este mai ușor din punct de vedere emoțional să ai o promisiune rostită, dar necazul vine atunci când una sau ambele părți nu își pot aminti termenii dupa un an sau doi în viitor. Un acord scris previne o dezbatere incomodă ulterioară si chiar o rupere definitiva a unor relatii de altfel cordiale si normale intre doua persoane!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *