aprilie 25, 2024

Pot face împrumut dacă nu lucrez pentru un proiect imobiliar?

Pretul unei proprietati poate fi mai mult sau mai putin important in functie de cerintele fixate de fiecare. În același timp, avem tendința de a spune că șomajul și un proiect imobiliar nu merg bine împreună, pentru că, evident, băncile verifică veniturile persoanei care dorește să contracteze un credit. Dar, în realitate, este cu adevărat imposibil să obții un credit ipotecar atunci când ești șomer? Va framanta intrebarea „Pot face împrumut dacă nu lucrez?”

Fără un loc de muncă, mai poate o persoană să se împrumute pentru a-și finanța proiectul imobiliar?

Să nu lăsăm suspansul să dureze prea mult… Răspunsul este da! Puteți obține perfect un credit ipotecar chiar daca sunteți șomer. Desi cu siguranță, procesul de împrumut este mai dificil decât pentru cineva cu un loc de muncă și fiind, de altfel, cu un contract pe perioada nedeterminata, mai ales în fața criteriilor tot mai restrictive ale băncilor. Dar vom vedea că există soluții pentru a-ți impulsiona dosarul, a convinge banca să aibă încredere în tine și a obține un contract de împrumut pentru suma așteptată.

Cum pot face împrumut dacă nu lucrez?

Pentru a vă construi corect dosarul pentru a obține o ipoteca și a avea șansa de a vă împrumuta la o dobanda fixa, chiar și fără un loc de muncă, iată mai multe modalități…

Revizuiți-vă proiectul imobiliar

Din păcate, uneori trebuie să faci concesii. Vizând un proiect imobiliar mai puțin ambițios (înseamnă preț de achiziție mai mic și, de fapt, beneficii mai mici), îti vei limita dobanda pentru împrumut. Prelungirea duratei contractului dumneavoastră poate fi, de asemenea, o garanție pentru bancă și poate limita riscul unei eventuale pierderi. Aceasta va participa automat la deschiderea ușilor împrumutului. Și anume că dacă primește indemnizație de șomaj, banca le poate lua în considerare, cu condiția ca suma primită să fie suficientă și ca perioada de plata rămasă să fie încă lungă.

Bine de știut: situația soțului/soției poate schimba termenii împrumutului.

Băncile studiază și situația profesională a soțului/soției. Dacă este angajat cu venituri regulate și este co-împrumutat, dosarul ipotecar va avea șanse mai mari să fie aprobat.

Faceți un tur al posibilelor subventii

Persoanele aflate în șomaj sau cu venituri mici pot beneficia de ajutor pentru achiziționarea locuinței. Pentru a le obține, este însă necesar ca locuinta să devină reședința dumneavoastră principală.

Gestionează-ți conturile într-un mod ireproșabil

În dosarul său de credit, împrumutatul trebuie să atașeze în special ultimele sale extrase de cont pe durata ultimelor 3 luni. Banca va studia aceste documente cu cea mai mare atenție. Știind că este șomer, la cea mai mică problemă (incident de rambursare, chiar și un descoperit de cont minim…), aproape sigur își poate lua rămas bun de la proiectul său imobiliar.

Aveți o contribuție personală

Dacă pe lângă toate acestea, ai și o contribuție personală minimă pentru a acoperi costurile auxiliare ale achiziției proprietății tale, bifați toate optiunile pentru a vă împrumuta! Pentru o achiziție imobiliară de 150.000 de euro, de exemplu, idealul este așadar să aveți o contribuție de minim 12.000 de euro pentru o proprietate veche.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *