aprilie 19, 2024

Cum puteți economisi bani prin prevenirea curenților de aer din apartament?

Pentru că în proporție de 10-25% apartamentul dumneavoastră are pierderi de căldură prin uși și ferestre, noi vă recomandăm etanșarea acestora utilizând produse specifice ca în final să puteți face o economie de bani la plata facturilor. Aerul se deplasează prin uși și ferestre, podele, orificii pentru cabluri și goluri din jurul țevilor dacă acestea nu sunt etanșate corespunzător.

Cum putem preveni curenții de aer?

Orificiile menționate mai sussporesc consumul de energie din casa dumneavoastră. Etanșând aceste orificii și goluri din jurul ferestrelor și ușilor cu produse speciale, puteți economisi energie până la 40%,  cât și vă puteți reduce banii pe care îi achitați lunar pe facturi. Deci o investiție în etanșare, o economie de bani la final de lună. Verificați ofertele magazinelor și făceți-vă casa mai confortabilă și mai plăcută.

Produse de etanșare pentru casă

Care sunt produsele care previn curenții de aer? Fie el cald ori rece, curenții de aer alterează temperatura încăperii și pot crea un disconfort în funcție de anotimp. Benzile autocolante sunt cele mai frecvent folosite pentru uși, ferestre și praguri de uși. Pentru orificii, crăpătur sau îmbinările dintre ferestre și pereți se utilizează spumă poliuretanică și silicon acrilic. Benzile pentru ferestre și uși sunt fabricate din cauciuc și se utilizează la interior. Prin utilizarea acestora puteți economis energie până la 40% pe întreg parcursul anului.

Tipuri de benzi pentru ferestre și uși

Tipurile de benzi se identifica prin litere și diferă în funcție de grosimea spațiului gol(în fereastră și ușă) care poate fi acoperit. Când vă uitați la bandă în secțiune puteți vedea următoarele literele:

  • profil D clasic – poate acoperi grosimi între 3-7 mm
  • profil P – poate acoperi grosimi între 2-5 mm
  • profil E – poate acoperi grosimi între 1.3-5 mm.

Care sunt avantajele benzilor pentru ferestre și uși:

  • se montează ușor, fiind autoadezive
  • pot fi demontate și pot fi utilizate pentru toate tipurile de uși și ferestre
  • împiedică curenții de aer, praful și apa să intre în căminul nostru
  • sunt rezistente la raze ultraviolete și la temperaturi între -30 grade și +80 grade
  • sunt ușor de șters și curățat.

Pragurile de etanșare pentru uși:

Produsele de etanșare se aplică cu ușurință sub uși. Aceste produse pot fi folosite pentru diverse tipuri de podele, de ex. pentru gresie, covor ori parchet. Utilizând oricare dintre tipurile de praguri descrise anterior puteți împiedica curenții de aer, pierderile de căldură, zgomotul, frigul și praful să intre în casă.

Tipuri de praguri pentru uși:

  1. Benzi. Acestea se pot aplica sub ușile care au o distanță de 20-22 mm până la podea. Ele pot fi utilizate pentru suprafețe netede precum gresie, marmura și parchet.
  2. Praguri. Ele sunt adecvate pentru spații între ușă și podea de 22mm. Pragurile de etanșare sunt mai utile pentru suprafețe netede precum parchet și gresie, instalându-se ușor sub ușă prin împingere.
  3. Pragurile de etanșare cu perie. Acestea pot fi aplicat sub uși care au un spațiu de 15mm între ele și podea. Ele sunt ideale pentru suprafețe acoperite cu mochetă. Există, de asemenea câteva tipuri care pot fi utilizate pentru parchet și gresie. Pragurile de etanșare cu perie au o lungă perioadă de viață.

Acum că v-am introdus în lumea economisirii banilor prin prevenirea curenților de aer din apartament, ne veți întreba: da, este bine, dar de unde bani? Pentru aceasta specialișții bine-informați de la adresa creditdoctor.ro vă pot sfătui de unde puteț lua un împrumut fulger nebancar cu care să vă puteți izola apartamentul astfel încât să faceți economie an de an, iar cu banii câștigați să faceți alte lucruri mai interesante ori mai beneficie pentru dumneavoastră ori pentru familia dumneavoastră. Investiți în sănătate, în educație sau în confortul propriului cămin pentru un stil de viață mai bun și mai durabil.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *