aprilie 26, 2024

Mică istorie a covoarelor în lume! De la început până în zilele noastre

Fie că vorbim despre oameni potenţi financiari sau clasa medie, covorul a fost este şi va fi un semn de elegantă. Istoria covoarelor este una interesantă şi plină de suişuri şi coborâșuri. De la curţile regilor până în umilul nostru cămin, covorul este un lucru indispensabil în pofida tehnologizării omenirii.

Aşadar, covorul reprezintă un accesoriu de nelipsit în casa noastră. Un accesoriu care, ales cu grijă, poate deveni un adevărat obiect de ” fală” pentru noi.

 

Covorul a apărut din necesitate dar a devenit un obiect de lux

Încă de la începuturi, covorul a fost mult mai mult decât un accesoriu. Vorbim despre necesitatea oamenilor de a acoperi cu ceva podeaua rece a casei. Aşadar, de la oamenii din grotă care puneau diverse blănuri pe jos, până la curţile regilor, covorul a reprezentat o necesetate.

Odată cu aparatia războaielor de ţesut, acum 6000 de ani, epoca covoarelor a căpătat un alt sens. Pe lângă ideea de încălzire a locuinţei, covorul începea să fie un semn de elegantă.    Primele covoare erau cele ţesute din lână de oaie. În acele vremuri, lâna se găsea din abundentă din considerentul că existau o multidudine de persoane care creşteau oi.

Arta ţesăturii de covoare a apărut, conform unor specialişti, în Egiptul antic. În fond, cel mai vechi covor descoperit a fost în 1948,  Kazakhstan . Covorul avea o vechime peste 2500 de ani iar starea lui era una extrem de bună.

Cel mai vechi covor oriental înnodat manual a fost excavat din Munții Altai  în 1948

Covoarele au căpătat şi un iz religios.

 

Musulmanii se roagă pe covoare

Vorbim despre faptul că odată cu apariţia islamului, covoarele erau folosite pentru rugăciuni. În urmă cu 3000 de ani, covorul reprezenta un obiect de lux datorită complexității cu care erau prelucrate. Vorbim despre faptul că se lucra ore întregi la un astfel de obicect. De exemplu, cunoscutul Marco Polo îşi exprima admiraţia pentru  produsele din Orient remarcând complexitatea cu care erau executate şi ilustrările deosedite care erau imprimate pe acestea.

 

Covorul este frumos atunci când este curat

Sutele de ani au trecut, iar crearea manuală a covorului a devenit din ce în ce mai rară. Industrializarea omenii şi-a pus amprenta pe acest lucru. Industria covoarelor este una de miliarde de dolari anual. Mii, zeci de mii de covoare sunt cumpărate în fiecare oră.

Totuşi, cei care îşi cumpără un astfel de obiect trebuie să fie conştienţi că un covor frumos este unul curat şi menţinut cu grijă și iubire.

 

De exemplu, Royal Spălătorie Covoare Iași oferă servicii complete de curăţare a covorului. Menţionăm că sunt mai mulţi paşi care trebuiesc respectaţi atunci când îţi cureţi covorul. În absenţa parcurgerii paşilor necesari, ţesătura covorului se slăbeşte, iar în timp acesta poate fi deteriorat ireversibil. O altă problemă apăruta atunci când se folosesc substanţe de proastă calitate este aceea că murdăria poate rămâne în covor şi după proces. Ori acest lucru poate pune în pericol sănătatea familiei. Super Top Curățătorie Covoare Iași are un sistem profesional de curăţire a covorului, un sistem compus din 5 paşi care pot reda frumuseţea accesorului locuinţei.

 

Tehnologiile folosite de noi prelungesc viața covoarelor și le dau o senzație deosebită la atingere. Mai mult, Spălătoria de Covoare Royal vă întâmpină cu un raport calitate-preț extrem de atractiv, beneficiind de calitatea superioară a serviciilor la cele mai bune prețuri.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *