aprilie 26, 2024

Cum pregatesti acoperisul pentru iarna?

Cu cateva masuri de precautie de baza, poti fi sigur ca acoperisul tau va ramane intr-o forma buna pe tot parcursul iernii, permitandu-ti sa te bucuri de vacanta si de vremea de iarna, in pace.

Asigura-te ca jgheaburile sunt in stare buna

Jgheaburile din jurul acoperisului tau sunt o parte esentiala a pastrarii acoperisului in stare buna. De fapt, acumularea de resturi in jgheaburi care sunt infundate sunt o cauza comuna a problemelor care duc la reparatii acoperis. Jgheaburile functioneaza oferind o cale pentru ca apa de ploaie si zapada topita sa se deplaseze de pe acoperis si sa se indeparteze de casa ta. Daca jgheaburile sunt blocate si impiedicate sa-si faca treaba, apa nu este usor indepartata din casa si de pe acoperis, ceea ce poate provoca o serie de daune si o serie de probleme.

Jgheaburile infundate pot face ca apa sa se adune pe acoperis, provocand scurgeri si alte tipuri de deteriorari, precum si formarea de gheata in perioadele de temperatura scazuta. Inspectand si curatand jgheaburile, poti fi sigur ca functioneaza corect atunci cand sunt cele mai necesare. Poti intreba cateva firme de constructii daca nu esti sigur, daca problema acoperisului este cauzata de jgheaburi sau exista o alta cauza.

Tunde-ti copacii

Stii deja cat de importante sunt jgheaburile clare pentru protectia acoperisului tau. Copacii care inconjoara acoperisul tau lasa frunzele si ramurile care intra in jgheabul tau si creeaza infundari si blocaje. Chiar si dupa curatarea jgheaburilor, mai multe frunze si ramuri pot cadea in jgheaburi, mai ales in timpul furtunilor de iarna.

Tunderea copacilor inainte ca vremea de iarna sa fie in plin efect te poate ajuta sa previi infundarea jgheaburilor. Vei dori sa elimini ramurile lungi, uscate sau moarte. Acest lucru poate ajuta la prevenirea jgheaburilor infundate, a ramurilor grele care cad pe acoperisul tau si a rozatoarelor sa iti acceseze casa.

Verifica-ti zona interioara a acoperisului

Zona interioara este o parte necesara a acoperisului tau si ofera protectie casei. Sindrile mai vechi ale acoperisului sufera adesea de uzura care pot crea o serie de probleme la acoperis, mai ales daca izolatie acoperis este expusa la vremea neprielnica a iernii.

Inspecteaza zona interioara a acoperisului inainte de iarna pentru a descoperi orice potential domeniu problematic, cum ar fi slabirea, crapaturile sau fisurile sau chiar frunzele si betele patrunse pe dedesubt. Daca vezi probleme potentiale cu sindrilele acoperisului, vei dori sa chemi o firma de constructii care sa efectueze intretinere si reparatii pentru a preveni deteriorarea din timpul iernii.

Examineaza-ti podul

Cand iti pregatesti acoperisul pentru iarna, vei dori sa incluzi o inspectie a mansardei. Mansarda poate de fapt sa se formeze diguri de gheata pe acoperis, ceea ce duce la acumulsre de apa si infiltrarea acesteia in casa. Acest lucru se datoreaza izolatiei necorespunzatoare sau lipsei de izolatie, care determina caldura sa iasa din casa prin acoperis si sa patrunda aer rece.

Caldura care paraseste casa ta poate provoca formarea unor diguri de gheata pe masura ce zapada se topeste si poate provoca, de asemenea, ondularea sindrilelor. Inainte ca temperaturile de iarna sa scada, inspecteaza podul pentru o izolare adecvata. Daca este necesar, poti cere ajutorul unui specialist sa instaleze o izolatie acoperis pentru a mentine caldura peste iarna.

Inspecteaza-ti in mod regulat acoperisul

Dupa ce iti pregatesti acoperisul pentru iarna, vei dori sa continui sa verifici diferitele zone. Acoperisul poate fi gata cand incepe iarna, dar retine ca orice temperatura scazuta sau zapada de iarna poate provoca probleme. In special daca locuiesti la bloc si ai o terasa neacoperita, va trebui sa efectuezi reparatii la hidroizolatie.

Cu o inspectie regulata, vei putea descoperi majoritatea problemelor pe masura ce apar. Acest lucru iti permite sa ai grija de ele si sa le repari inainte de a provoca daune.

Iarna este un timp pentru unire si conexiune. Asta inseamna ca trebuie sa te asiguri ca locuinta ta este sigura, calda si pregatita pentru tot ceea ce aduce sezonul. Pregatindu-ti acoperisul si asigurandu-te ca este gata sa reziste vremii de iarna, vei putea sa te bucuri de sezon la maximum.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *