mai 1, 2024
Persoane fizice care împrumută bani: motive bune pentru a împrumuta

Persoane fizice care împrumută bani: motive bune pentru a împrumuta

Probabil ați auzit, de mai multe ori până acum, că nu toate datoriile sunt la fel. Unele tipuri de datorii sunt benefice, în timp ce altele, nu prea. În calitate de consumatori, înțelegerea diferenței poate avea un efect profund asupra vietii dvs. și asupra modului în care creditorii vă privesc obiceiurile de cheltuieli, de cumpărare și de împrumut. Exista cateva lucruri esentiale pe care trebuie să le știți despre tipurile de datorii pe care nu ar fi chiar asa de rau sa le aveti, mai ales daca luati in considerare si credite de la persoane fizice care împrumuta bani.

Mulți oameni cred că toate datoriile sunt rele. Reprezintă banii pe care îi datorați. Pentru acești oameni, suma datoriei pe care o datorează îi plasează solid în afara zonei lor de confort. Cu toate acestea, unele datorii sunt privite mai favorabil de către creditori ca semne de împrumut responsabil decât altele.

Datorii „bune” de la persoane fizice care împrumuta bani

Un împrumut pentru locuință este considerat o datorie bună. Acest lucru se datorează faptului că locuintele se apreciază în mare măsură în timp, mai degrabă decât opusul, care se întâmplă cu aproape orice alt activ. Înțelegerea este simplă. Casele sunt investiții care cresc în valoare în timp – cu excepția cazului în care proprietarii le lasa prada intemperiilor din neglijență.

Unele împrumuturi pentru îmbunătățirea locuinței sunt, de asemenea, privite drept datorii bune, deoarece tind să adauge valoare casei.

Un alt tip de datorie pe care unele persoana l-ar considera „bun” sunt împrumuturile educaționale. Împrumuturile pentru studenți sunt investiții în educație care au posibilitatea de a vă ajuta să vă creșteți veniturile și câștigurile pe baza cunoștințelor sau abilităților nou dobândite. Din nou, aceste tipuri de datorii vor genera un randament sporit pentru debitori.

Investiția într-o afacere mică este, de asemenea, considerată o datorie bună. Această datorie este una care funcționează pentru a construi echitate, bogăție și solidificare comunități. Este o victorie pentru debitor și pentru comunitatea locală în care împrumutatul își desfășoară activitatea.

Datoriile neperformante implică bunuri a caror valoare care se depreciază în timp. Aceste datorii nu sunt considerate atât investiții, cât sunt considerate consum. Ideea este că dacă articolele nu cresc în valoare sau generează bogăție, oamenii nu ar trebui să se îndatoreze pentru a cumpăra acele articole. Exemplfele principale de datorii neperformante includ:

Mașina nouă se depreciază în momentul în care o scoateți de la reprezentanța. Mai mult decât atât, rata de amortizare este orice altceva decât minimă. A plăti dobândă pentru achiziții care scad în valoare la rate atât de alarmante este adesea considerată a fi aruncarea banilor pe fereastra.

Nu este indicat sa contactezi persoane fizice care împrumuta bani pentru a face datorii de genul acesta: mese în oraș, combustibil pentru vehicule și divertisment, vacante in locuri foarte scumpe. Adesea, acestea sunt exemple excelente de persoane care trăiesc peste posibilitățile lor si reprezintă o scurgere imensă de bani pentru mulți oameni. În esență, este bine sa va satisfaceti placerile, dar nu in asemenea fel incat sa ramaneti indatorati ani de zile.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *